Salade met gerookte kip en pinda’s

Door: Nannique Spiek

Langzaamaan gaan we richting hogere temperaturen, iets waar we naar de winter toch altijd weer naar uit kijken. Warmere temperaturen zorgen er altijd voor dat stamppotten ingeruild worden voor lichtere maaltijden, zoals salades. Deze salade met gerookte kip en pinda is een ideale maaltijd. De salade is gezond, voedzaam, erg lekker en bovendien: hij haalt Azië naar jouw huis toe!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 100 gram sla naar wens
  • 100 gram gerookte kipfilet
  • 1 handje ongezouten pinda’s
  • ½ komkommer
  • 75 gram peen julienne
  • 75 gram gesneden rode kool
  • 1 rode peper
  • 3 eetlepels azijn
  • 2 theelepels suiker

Voor de dressing:

  • 1 eetlepel pindakaas
  • ½ eetlepel citroenssap
  • Scheutje water
  • Snuf peper en zout

Wat moet je doen?

  • Snijd de komkommer in blokjes. Halveer de peper, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn. Doe de komkommer en peper samen met de peen julienne en rode kool in een schaal.
  • Roer de azijn en de suiker door de groenten en laat even staan.
  • Snijd ondertussen de gerookte kipfilet in kleinere stukken, plakken of repen.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing en roer goed door elkaar. Als de dressing te vast is, voeg je nog een scheutje water toe. Hak ook de pinda’s fijn.
  • Verdeel de sla over twee borden. Verdeel ook de zoet-zure salade van de komkommer en de gerookte kipfilet over de sla.
  • Maak de salades af met de pindadressing en de gehakte pinda’s.