Vegan groene smoothie bowl met mango en spinazie, 2 personen

Door: Nannique Spiek

Waar de één er bij zweert, vind de ander het maar ongewoon: een groene smoothie. Ik laat mij in ieder geval niet afschrikken door de velle, groene kleur van de smoothie. Ik vind ze namelijk heerlijk! Deze vegan groene smoothie bowl met mango en spinazie staat in mijn favorieten.

Ik snap best dat sommigen het een gek idee vinden om groenten door je smoothie te doen, maar eigenlijk is het een geweldige uitkomst. Door groenten mee te mixen in je smoothie kom je dichterbij de 250 gram groenten per dag die aanbevolen wordt. Bovendien is een smoothie door al het fruit vrij zoet en proef je de (vaak) neutrale smaak van groente niet tot nauwelijks terug. Tel daar de vitamines bij op en je snapt al snel waarom het juist ideaal is om groente in je smoothie te verwerken.

Qua fruit kunnen we natuurlijk ook alle kanten op gaan. Persoonlijk vind ik smoothies die banaan of mango als basis hebben erg lekker. Wat hier dan nog bij komt, maakt mij eigenlijk vrij weinig uit. Wel probeer ik het fruit dat ik gebruik te minimaliseren tot 2 stuks (per persoon). Dit komt omdat je bij een smoothie vaak niet door hebt hoeveel fruit je eigenlijk naar binnen werkt. Wie eet er bijvoorbeeld 1 mango, een halve banaan, 10 aardbeien en een flinke hand bessen in één keer? Daarnaast vind ik het veel lekkerder om twee fruitsoorten echt goed te proeven, dan te moeten zoeken naar de smaken van de ingrediënten.

Ook probeer ik een smoothie graag kauwbaar te maken. Wanneer je je maaltijd drinkt, krijg je een minder vol gevoel. Dit komt simpelweg omdat je niet hoeft te kauwen. Door te kauwen, eet je ook een stuk rustiger en kan je lichaam de maaltijd beter verteren. Hoe je een smoothie kauwbaar maakt? Door hem in een schaaltje te serveren en hem af te toppen met wat granola. Stiekem is dit nóg lekkerder en voedzamer.

En die groene kleur? Daar merk je écht helemaal niks van! Probeer het maar eens!

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 250 gram mango stukjes uit de diepvries
  • 2 groene kiwi’s
  • 2 handen verse spinazie
  • 300 milliliter (plantaardige) melk
  • 50 gram granola
  • 50 gram bessen

Wat moet je doen?

  • Schil de kiwi’s en snijd ze in blokjes.
  • Doe de bevroren mango, kiwi, spinazie en plantaardige melk in een blender en mix het geheel tot een egale, dikke smoothie. Afhankelijk van de kracht van je blender kan dit zo’n 3-5 minuten duren.
  • Verdeel de groene smoothie over twee schaaltjes.
  • Top beide smoothie bowls af met de granola en bessen. Gebruik eventueel meerdere toppings om je smoothie bowl naar wens te maken.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je foto of berichtje